lördag, juli 23, 2011

Ett gäng nyblivna fotonördar!

Lördagens workshop i fotografi med fotograf Tony Meyer kan inte betecknas som något mindre än en succé. Åtta trötta men lyckliga gamla och nybliva fotonördar traskade muntert snackandes mot båtarna i den sena eftermiddagssolen efter en fullspäckad dag. Den saliga blandningen deltagare bestående av allt ifrån glada amatörer till proffsfotografer hade alla fått inspiration och en kappsäck full med nya tips och idéer.

Man kan ju liksom inte annat än konstatera hur inspirerande det är att få lyssna till någon som brinner så totalt och fullständigt för sitt intresse. Och hur smittad man blir när någon lever, andas och drömmer sitt yrke.

Dagen, den var perfekt. Från början till slut. Eller ja, regnet hade inte behövt börja ösa ner förrän vi alla hade tak över huvudet, men eftersom första delen av dagen hölls inomhus gjorde det egentlien inget. Särskilt inte som himlen blev blå och solen kom fram lagom till att hela gänget gick ut för att praktisera.

Kan det vara solen vi ser där borta?


Eller? Ja, jo... eller?


Vad det än är är det uppenbarligen värt att fotografera!


Gänget fick testa att fotografera med olika tillbehör som styr och reglerar ljuset. Jag kan säga att Tuffe, med sin vackra rödbruna färg och blåa öga säkert blivit avbildad hundra gånger. Det skulle i och för sig också kunna ha något lite grann att göra med att han var den som trängde sig in i mitten av samlingen fotografer och tryckte upp mulen i ansiktet på var och en av dem vare sig de ville eller inte.



Som avslutning fick alla välja ut några bilder de tagit under dagen att få synpunkter på av både gruppen och Tony. Fast jag som lyssnade kan avslöja att det var övervägande beröm som delades ut. Och det säger ju en hel del om läraren!




Och så ett smakprov signerat vår egen hovis:


Inga kommentarer: