måndag, maj 31, 2010

En rumpbula

På Bassholmen är det varmt och hästarna tar det lite lugnt uppe vid Sandvik. De håller till ganska mycket där uppe nu, så för er som inte känner till Bassholmen sedan tidigare kan det vara bra med en vägbeskrivning för det ligger lite avsides.

Om ni alltså kommer från stranden där vi gick iland med hästarna och promenerar bort till släppplatsen så ska ni fortsätta förbi vandrarhemmet. Inte ner mot hamnen, utan förbi kortsidan på den stora gula ladan. Runda berget och vandrarhemmet, dvs ta till vänster och fortsätt framåt tills ni befinner er bakom vandrarhemmet och har det på er vänstra sida. Passera vattenhålet och bara fortsätt rakt fram så kommer ni till slut till en äng där det ligger ett litet torp. Det är Sandvik.

Dagens rapport: Nr 1 har ett sår på sitt ena framben. Ingen svullnad eller hälta, men ägaren är informerad och har koll på det. Nr 12 har fått en bula på sin rumpa. Eller ja, lite mer än en bula är det nog, men det är oklart vad det kommer av. Han är i alla fall pigg och glad och inte halt, men även den ägaren är informerad. Ni som tillsynar framöver- håll gärna ett öga så vi håller koll på att det inte blir sämre.

Imorgon åker Rita och Margareta ut. Och vi behöver fortfarande något mer besök i slutet på veckan, så hör av er om ni känner för en helgtripp till Bassholmen (och i så fall, glöm inte badkläderna).

2 kommentarer:

Kackas Skitsnack sa...

Jag gissar på att rumpbulan är ett bett eller spark.

Hur tar ni er ut till ön? Hur kan "allmänheten" ta sig dit? Måste man ha egen båt?

Lotti sa...

Hej Karin!

Om man inte har hingst på ön och ändå vill åka ut är mitt bästa tips att höra med Uddevalla turistbyrå. http://www.vastsverige.com/sv/uddevalla/. De kör ju skärgårdsbåtar i området.

När vandrarhemmet har öppnat kan man säkert kolla med dem också. De öppnar runt midsommar.