söndag, maj 09, 2010

Jag hade ambitioner och intentioner...

... att lägga upp några av de jättemånga bilder som vi tagit idag, men JAG ORKAR INTE!! Jag är så trött som en människa överhuvudtaget kan bli. Trött men mycket mycket lycklig.

Alla hästar mår bra. Rangordningen är inte riktigt klar än, men lugnet börjar sänka sig och grabbarna börjar kunna fokusera på det viktiga: att äta. Parbildning är i full gång, och den blev inte riktigt som vi trodde. För:

Våra två minstingar delade på sig igår kväll (nr 15 o 16) . De blev adopterade av varsin stor och biffig quarter.




Ler och långhalm (nr 8 o 9) håller förstås ihop i vått och torrt. Våra två skimlar (nr 1 o 5) har hittat varandra och kommit på att de nog är rätt snygga ihop. Sant!


Ja, typ så på ett ungefär. Dagen har varit helt fantastisk med underbart väder. Vi har suttit på en bergsknalle och bara observerat detta fantastiska skådespel som heter flockbildning. Egentligen vill man ju aldrig åka därifrån, men verkligheten kallar.

Jag vill passa på att tacka er hingstägare för att ni är så ansvarsfulla och rediga. Tänk vad mycket lättare allt blir när alla kommer i tid, har med sig rätt utrustning och har koll på sina hästar. Underbart! Jag hoppas att ni ska få många oförglömliga upplevelser på Bassholmen i sommar. När ni kommer ut dit, glöm inte att bara njuta. Andas in den salta luften och doften av sommarhäst. Lyssna på havet och fåglarna. Om någon eller ett par veckor kommer fåren med sina små lamm till ön! Passa på att njuta av dem, för de växer så fort så fort. I slutet på sommaren är de nästan lika stora som sina mammor.

VÄLKOMNA TILL BASSHOLMEN!

Ta gärna en titt på tillsynskalendern. Se om du inte har möjlighet att göra ett besök någon gång under de två sista veckorna i maj. Släng iväg ett mail eller slå en signal om du kan ta något pass där. Gå in på hemsidan och klicka på Tider och datum.

2 kommentarer:

Hovslagaren sa...

Ja det var verkligen en toppenstart på årets bete! Man skulle vilja vara hingst och stanna hos dem hela långa sköna sommaren!
Gällande bilder så tog väl jag ca 250 st bara idag och det kändes ändå som jag kunde knäppt fler. Ska se till att välja ut några trevliga bilder inom kort!
Tack för en mycket trevlig helg.
/Thomas

Catrine sa...

aha, då innebär det att Haddoc har den lilla fuxen som kompis - kul!

ja, gärna bilder!!

//Catrine